Rijlessen

Ik denk dat we met trots kunnen zeggen dat er op Ruitercentrum de Molen heel veelzijdig en afwisselend les wordt gegeven. Naast het feit dat er per les een afwisselend aanbod is, zijn er allerlei verschillende soorten les te volgen, lees hieronder het aanbod!

Kleuterles
Kleuterles

Tijdens de kleuterlessen wordt er aan de allerjongste kinderen tussen 4 en 6 jaar oud lesgegeven op een fijne, kindvriendelijke manier. Alle pony’s hebben een hulp naast de pony lopen waardoor het veilig gebeurt! Veiligheid staat immers hoog in het vaandel bij ons! De jonge kinderen leren op de juiste manier naast hun pony te lopen, houding en zit, sturen, aandrijven en hoe stop ik mijn pony op een zachte manier, kortom ook de allerjongste kinderen krijgen écht les.

press to zoom
K1 (startersles)
K1 (startersles)

Bij Ruitercentrum de Molen leer je alle beginselen van het paardrijden: er wordt gewerkt aan je houding, je leert sturen en het gebruik van de teugels en we bereiden jullie voor op de galop die je gaat oefenen in de K2 les! Maar dat is niet het enige dat je leert, wij leren de kinderen vanaf 'dag 1' graag alles op en rond het paard! Zo leren we hoe we correct opzadelen, het poetsen van de pony's, exterieur en voeding. Deze lessen zijn erg leerzaam en geven je een brede basis!

press to zoom
Dressuurles
Dressuurles

In onze dressuurlessen wordt ruimschoots aandacht besteed hoe de ruiter de paarden op een fijne manier in balans door de rijbaan kan rijden. Belangrijk hierbij vinden we dat dit met respect voor het paard gebeurt. Essentieël hierbij is dat de ruiter fijn met “het paard meezit” en daarom is aandacht voor de houding en zit een duidelijk aandachtspunt.

press to zoom
Bosrit
Bosrit

Ruitercentrum de Molen voelt zich zeer bevoorrecht door het feit dat zij pál aan het bos ligt. We kunnen hierdoor heel makkelijk (veilige) bosritten rijden. Er hoeft voor een bosrit van 2 uur niet 1 weg over gestoken te worden! Wil je langer dan 2 uur gaan rijden? Geen probleem, we rijden zó naar de Kalmthoutse heide en kunnen daar úren lang rijden.

press to zoom
Springles
Springles

Tijdens onze springlessen wordt er verder op de springtechnieken in gegaan dan dat de kinderen tijdens de reguliere lessen, al van jongs af aan, aangeboden krijgen. De springlessen worden op een leuke, duidelijke manier gegeven en hierbij wordt er geleerd hoe je correct aanstuurt op een hindernis. Springen over een kruisje, stijlsprong, oxer of een triple? Dat kan! i.v.m. het behoud van onze paarden en pony's wordt er in de groeps- springlessen doorgaans niet hoger gesprongen dan 60cm.

press to zoom
V.A.W. les
V.A.W. les

Van de Van Alles Wat lessen wordt je een heel veelzijdige ruiter! In de VAW lessen wordt elke 2 weken het onderwerp in de les verandert, onderwerpen die aan bod komen zijn: dressuur, springen, gymkhana, bosrit, TREC, voltige, praktijkles etc. Het is erg leuk om te zien hoe deze ruiters ontwikkelen tot fijne, veelzijdige ruiters!

press to zoom
Voltigeles
Voltigeles

Voltige is een hele andere leuke tak van de paardensport. We hebben hier veel ervaring mee. Deelname aan NK’s, EK’s en WK. Alhoewel het team van Ruitercentrum de Molen op hoog niveau deelneemt aan wedstrijden is dit in de lessen niet de hoofdmoot, we hebben leuke recreatieve groepen waarin er gewerkt wordt aan alle leuke kanten van deze sport: balans, algehele oefening en trainen van je lichaam, teamwork ( soms zit je wel met 3-en tegelijkertijd op het paard) en gevoel voor je paard.

press to zoom

Ruilsysteem

Beleid van gemiste lessen:

Een gemiste les inhalen kan helaas niet. De groepen zijn allemaal volzet. Extra kinderen erbij maakt de groepen té druk. Met iemand ruilen van ongeveer hetzelfde niveau mag wel. Als ik tevoren via de email weet dat er geruild is, is dat prima. Als het ruilen niet lukt, mis je een les. In ieder kwartaal betaal je 10 lessen en rijd je er 13. Je hebt dus per kwartaal 3 gratis lessen. Als je er één mist, mis je dus een gratis les.  

 
Ruilsysteem:

De mensen die dat willen stellen hun gegevens (e-mailadres en/of telefoonnummer) beschikbaar. Je gegevens komen op een lijst en die lijst wordt verspreid onder de mensen die hier zelf op staan. Als je dan een keer wil ruilen van les, mail of bel je met een persoon van de lijst. Er is een ruilsysteem voor de reguliere-, voltige-, en voor de kleuterlessen. 
 

Als je iemand hebt gevonden met wie je gaat ruilen, moet je dit per email doorgeven.

We zorgen er dan voor dat de juiste pony wordt ingedeeld.

Wil je deelnemen aan het ruilsysteem?

Meld je eerst even aan:

 
 
IMG_7229.JPG

Romy, Hoofdinstructice

Onze energierijke hoofdinstructrice Romy geeft alle ruiters van kleuter tot vergevorderd op een leuke, boeiende manier les.

IMG_3933.JPG

Doreth & Alex,

Eigenaren

Samen met dit team zijn zij het hart en ziel van de manege. Terwijl Alex het liefst een glimlach tovert op het gezicht van iedereen in de brasserie is Doreth druk bezig met alle lessen in goede banen leiden.

4de3616b-5341-4fe6-b418-7d746323db45.JPG

Maaike, Instructrice / Barmedewerkster

Alleskunner Maaike! Goed lesgeven (een 9 op haar examen!) en erg goed in de horeca. Maaike doet het beide!

20200318_213217.jpg

Femke, Instructrice

Onze altijd vrolijke jongste instructrice, heel erg goed met (kleine) kinderen!

foto Ezra 001.jpg

Ezra, Stalmedewerker/ Instructrice

Ezra werkt bij ons op stal en geeft de kleuters les, altijd vrolijk!

593f0473-d428-418f-b32f-03cadd79d14e.JPG

Maxi, Instructrice

Maxi geeft spring- en VAW lessen, ze doet dit vol enthousiasme en is heel kundig!

IMG_4162.jpg

Johan, Stalmedewerker

Bijna niemand werkt zo hard als Johan, onze "chief of the paddocks!"

IMG_4160.jpg

Eliza, Stalmedewerker

Goede degelijke zorg voor paarden en hun omgeving, Eliza doet het allemaal!

5a9f7fd6-5d40-4de6-bf78-50dae5a60a72.JPG

Amber, Stalmedewerkster

Amber is een trouwe stalmedewerker, ze voert de paarden, geeft hooi én mest de paddocks uit!

3b9bbbe6-4a67-40e8-933a-9ccc50f343a3.JPG

Bo, Barmedewerkster

Lekkere cappuccino's, latte macchiato's? heerlijke verse broodjes? Bo maakt het graag klaar voor u!

cb46c99b-6d17-4fd6-9de1-726e7d26f016%202

Alice,

Barmedewerkster /

Website-design

Alice heeft voor deze mooie wedsite gezorgd, en is een gediplomeerd Barista!

PHOTO-2020-03-18-08-56-01_edited.jpg

Jeva, Voltige-instructrice

Jeva is een kundig voltige-instructrice, ze heeft veel ervaring met voltige, ze voltigeert al vanaf haar 8e en neemt deel aan internationale voltigewedstrijden.