Designed by: Alice Chatwick - 2015

  • logo
  • Unknown
  • 2009logosvp_zwart1
  • Facebook Social Icon
Voltige

Voltige is ook een paardensport. Voltige is zoiets als turnen op een bewegend paard. Het paard loopt voltes aan een lange lijn, de longe, in stap, draf of in galop en draagt een speciale voltigesingel. Die

voorzien is van handvatten. De meestgebruikte gang tijdens het voltigeren is de galop.

 

Op het Ruitercentrum worden voltigelessen gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar. Er zijn verschillende groepen van verschillende niveau's en leeftijden. Bij de jongere kinderen wordt de voltige spelenderwijs geïntroduceerd en vanzelfsprekend doen wij dit aan de hand van een 'pony op maat'. Het blijkt dat kinderen hierdoor erg snel vertrouwd raken met hun pony. In 1 voltigeles zitten ongeveer 7 kinderen. Ook kunnen wij de voltige op maat leveren.

Is de voltigeur getalanteerd genoeg en wil hij/zij aan (inter)nationale wedstrijden deelnemen ook daar hebben wij programma's voor. Vraag naar de mogelijkheden!

Ook wordt er via ruitercentrum De Molen tijdens wedstrijden gevoltigeerd. Doreth, de trainster van de vereniging, heeft al veel solisten en teams op verschillende niveaus uitgebracht op wedstrijd, zowel nationaal als internationaal. Successen zoals een internationaal concours winnen, en deelname aan Europese en Wereldkampioenschappen horen ook thuis in dit rijtje. 

 

Dit is een filmpje van voltigevereniging de Molen in 2009: